Guds Nåd; Nyhetsbrev från familjen Hermansson i Ecuador, maj 2011

Vid en flod i djungeln

Det har snart gått ett halvår sedan vi kom till Ecuador. Tiden ger som vanligt en konstig känsla, som att vi nyligen kom hit men samtidigt som att det var så länge sedan vi lämnade Sverige. Kanske för att det händer så mycket i kyrkan och arbetet, det finns ganska lite av vardag.

Natanael och en häst

Månaden som gick har vi fyllt med diverse saker, med kyrkan hade vi en satsning tillsammans med Amazonasdistiktet av Pactokyrkan; en gemensam gudstjänst och en marsch i Chaco. Trots lite regnskurar så blev det mycket lyckat, med runt 400 deltagare.

De vanliga aktiviteterna i kyrkan flyter på, gudstjänsterna känns ofta som tillfällen då Gud berör. Vi har lagt ganska mycket kraft på hembesök hos de många som lämnat kyrkan de senaste åren, och vi ser resultat då en del återvänder. Samtidigt är Chaco en utmaning eftersom det är en liten stad, varje snedsteg av en kristen blir känt och påverkar folks bild av oss kristna. Det finns en idé om att kristna ska vara perfekta, antagligen för att många kristna själva odlat den bilden. Men så är det ju inte, så ganska ofta handlar Petters predikan om Guds nåd.

Guds nåd blev påtaglig under den helg som gick, då Andreas storebror Walter med familj hälsade på, tillsammans med en pastorsfamilj från Manabí. De var bjudna hit för att ge äktenskapsundervisning åt folk i kyrkan och samhället. Det blev två fina dagar då mycket dolt fick komma fram i ljuset och relationer återupprättas. Just spruckna äktenskap är tyvärr alltför vanligt bland dem vi möter.

Scoutledare i Chaco

Under en vecka i maj firades Chacos utnämnande till egen kanton (subdistrikt) för 23 år sedan, och när det finns anledning till fest så firas det ordentligt. Mycket fylla, men också bra saker, till exempel de välorganiserade parader som ordnas. Naturligtvis går tankarna till gångna tiders militärregimer, men samtidigt är det imponerande när 50 barn i lågstadieåldern marscherar och trummar perfekt i takt. Kyrkans scoutledare var också med i en parad och passade då på att manifestera vad scouting handlar om ur vårt perspektiv; tjänande för samhället och Guds rikes utbredande.

Under månaden som gick blev det också några resor utanför Chaco. Tillsammans med distriktets ordförande besökte vi Tarapoa, en församlingsplantering 4-5 timmar från Chaco, in mot djungeln. Vi medverkade också på ungdomsförbundets årliga läger i Santo Domingo med undervisning och själavårdssamtal. Kul att se ungdomsförbundets effektiva arbete, 350 ungdomar hade samlats och allting fungerade utmärkt. Vi svenskar har ofta en tendens att se brister, men denna helg fanns knappt några brister.

Ungdomsläger i Santo Domingo

Så livet i Chaco fortsätter framåt, tack för era böner och allt stöd vi känner.

//Natanael, Andrea & Petter

• Edvin

Hej!
    Mycket roligt att följa era