Jesusmanifestation i Chaco

Igår, söndag, var det så dags för en marsch i Chaco, tillsammans med alla kyrkor från Amazonasdistriktet. Klockan 14 skulle vi börja, men inte förrän halv tre var de flesta framma. Strax efteråt började det regna. Ordentligt.

Så med lite snabba omkast i programmet började vi med en gemensam gudstjänst, som vi egentligen skulle haft efter marschen. Vi befann oss i Chacos sporthall och nästan alla distriktets kyrkor fanns med, runt 400 personer totalt.

Framåt kvällen hade regnet slutat och vi gav oss ut på gatorna, ett långt led med plakat, ballonger och musik. Ganska mycket folk samlades för att titta och tankar väcks säkert hos alla dem som går i liknande marscher vid de katolska högtiderna, med då med statyer som tyvärr tillbes och en väntande fylla, för att verkligen fira. En polisbil åkte först och en av våra ledare fick låna deras mikrofon för att från polisbilen berätta om Jesu kärlek för Chaco. Coolt!

Framåt kvällen avslutade vi marschen och syskonen från andra kyrkor återvände hem, liksom vi, nöjda och glada.

//Petter