Tuffare tider: Nyhetsbrev från familjen Hermansson i Ecuador, Mars 2011

Vänner. Vi har nu arbetat i Chaco under tre månader, varav en och en halv månad boende i staden. Fortfarande lever vi i en smekmånad, med allt nytt som händer, men det har också varit en tid av prövning. Söndagen den 19 mars väcktes vi av en mindre jordbävning, 4.3, med epicentrum ca en mil från Chaco. Det kom några efterskalv, samma dag och följande dagar, men sedan har det varit lugnt. För många i området väcks minnena från jordbävningen 1987, då tusentals dog och hela byar försvann. Naturligtvis skapar det oro också för oss, men vi känner oss samtidigt trygga i Guds nåd.

En annan händelse som orsakade oro var att  någon tog sig in genom ett fönster en natt för att stjäla. Det enda han fick med sig var en mobiltelefon och en ryggsäck med tre Biblar. Nu hoppas vi att tjuven läser Biblarna, så han omvänder sig och dessutom lär sig svenska, då en av Biblarna var på svenska;) Tyvärr finns det ganska mycket droger i Chaco och en del ungdomar ägnar sig åt att stjäla för att finansiera konsumtionen. Inom några veckor kommer vi flytta till en annan lägenhet, på en ovanvåning. Det blir lättare att sova då, dessutom mindre fukt i lägenheten.

Arbetet i kyrkan flyter på, men med utmaningar. Vi håller på att strukturera om vissa områden för att utöka engagemanget hos medlemmarna. Dessutom har vissa influenser utifrån bidragit till problem i fråga om teologi och doktriner. Pastorsrådet besökte distriktet denna helg och där kunde vi ta några beslut för att förhoppningsvis få ordning på situationen. I samband med pastorsrådets besök blev Petter också installerad som pastor i församlingen, officiellt, igår kväll. Festligt, med ca 160 gudstjänstdeltagare. Vi gläds åt den positiva utveckling vi ser, förutom ett ökande antal på gudstjänsterna så hade scouterna i lördags 80-90 barn som deltog. Där fattas nu ledare.

Månaden har varit intensiv, med många extrasaker. Med kyrkan har vi haft evangelisation på marknaden, distriktets damer har haft gudstjänst i Chaco och helgen som gick hade vi besök av en bibelskola från USA, 22 ungdomar som grävde, målade och arbetade med barn och ungdomar. Dessutom har några vänner från Sverige kommit förbi samt en kille från Venezuela, som var intresserad av bibelskolan Apg29 som ska ordnas här i närheten i september tillsammans med SMK.

För Natanael har prövningarna också börjat, han har nu sin andra maginfektion inom en månad. Han blir väldigt ömtålig och ledsen, men har trots det sina stunder av pajaskonster och skämtberättande. Vi förstår inte vad han säger, men det verkar vara skämt, för han skrattar mycket. Vi skrattar också, de utmaningar vi nämnt ovan är – eller kommer att bli – en del av vardagen, något annat ska vi nog inte inbilla oss.

Tack för era böner och er omsorg.

//Natanael, Andrea & Petter

P.S. Vår postadress är:

Andrea & Petter Hermansson

IPEE

Casilla 17-17-778

Quito, Ecuador

• Gudrun Svensson

Buenas tardes!
    Mycket intressant att läsa om era upplevelser och ert liv i E. Varje dag en utmaning! Må Herren vara med er och leda er i allt! Hoppas vi ses i E.
    hälsn fr Gudrun Svensson