SPA FÖR SJÄLEN – NYTT NÄTVERK HAR BILDATS

Ett nytt nätverk bildades på kyrkokonferensen, nätverket Spa för själen, detta fantastiska redskap som fler och fler diakoner använder sig av för att erbjuda dagens ofta stressade människor en plats för eftertanke och stillhet. Effektivitet, ständiga ljud, vikten av att alltid vara nåbar, ja många lever under press för att få livspusslet att gå ihop och detta gör det svårt för oss att lyssna inåt.

Lasse Svensson talade i söndagens predikan på Kyrkokonferensen om hur mycket som trängs i våra liv och ska få plats. Hur samhället går allt snabbare och nuet blir allt kortare, informationsflödet fullkomligt dränker oss, sa han och känslan blir tydlig, jag räcker inte till. Så står depressionen för dörren, vår tids troligen snabbast växande folksjukdom och han fortsätter ofta finns svaret i vår tids snabbast växande industri – underhållningsindustrin – man jagar ”feel good” istället för ”feel God” och han frågar sig; Hur ger vi utrymme för växt i detta myller? Och det är just vad Spa för själen vill vara - en plats att stanna upp och ge rum för mötet med Guds kärlek. I Spa för själen får vi stanna upp en stund mitt i vardagen och lyssna inåt – Gud talar i tystnaden.

Spa för själens arbetsgrupp består av Kerstin Renöfelt, sjukhusdiakon i Bollnäs, Lena Hilding-Carlsson, församlingsföreståndare och diakon i Älmhult, Monica Thorängen-Hjelm, vik. församlingsföreståndare och diakon i Kil, Britt-Marie Magnedahl, diakon i Östhammar, Ann-Louise Tjerneld, diakonistuderande på Lidingö och Marie Lindholm, diakonisekreterare. Vi kommer att synas på diakonibloggen och på Facebook. Vad detta kommer att leda till vet vi inte, vi vill dela med oss av goda idéer och tankar kring detta och kanske även träffas framöver. Är du intresserad av detta ta kontakt med någon av oss.

Marie Lindholm, diakonisekreterare

 

 • AnnLouise

  Ett otroligt roligt och viktigt arbete! Hoppas det ska spridas vida omkring/ AnnLouise

 • Inga Johansson

  Mycket bra!

 • Marianne Johansson

  Jättebra! Jag är gärna med i detta nätverk!

 • Ankilundgren

  Hur blir jag med i nätverket, när jag inte är med på Facebook? ”Spa för själen” är gott, så därför avstår jag Facebook.

 • Kerstin nilsson

  underbart! jag tror att vi behöver spa för själen på många ställen runtomkring i landet. Jag vill vara med i detta nätverk ,men undrar också hur det funkar om man inte är med i facebook?
  Kerstin Nilsson

 • http://www.etikiarbetslivet.se/ Anna Rosengren

  Här finns min bok om Spa för själen som beskriver hur jag startade verksamheten för 10 år sedan.
  Den är slutsåld på Verbum men jag har ett antal kvar.
  http://www.bokus.com/bok/9789152631201/spa-for-sjalen/
  Jag har även en Facebook grupp kring detta som startades för några månader sedan och som finns här:
  http://www.facebook.com/groups/375449489168164/

 • Monica Thorangen Hjelm

  Nu har vi en facebookgrupp för Spa för Själen i Gemensam Framtid. https://www.facebook.com/#!/groups/118162758337721/. Vill du vara med i den så hör av dig till mig på Facebook Monica Thorängen Hjelm