Hoppas vi ses i Linköping!

Det är tidig morgon och jag ska snart ta tåget till Linköping. Där är en historisk kyrkokonferens på många sätt. Ett sätt är att det kommer ordineras fler diakoner än pastorer. Är det något Gud försöker säga med det?
Jag vill säga Grattis till Annika, Eva, Ulrika, Lilian, Ragnhild, Helena, Anna, Marianne, Iréne, Eva, Charlotte, Maria och Anna! Ni är fantastiska, modiga kvinnor som har bejakat er kallelse.
Till kyrkan och alla församlingar vill jag säga: Ta tillvara den kompetens dessa diakoner har och sätt dem i tjänst!
Jag vill inte sätta diakoner mot pastorer, alla tjänster behövs i Guds rike. Men en pastor måste ha en tjänst för att bli ordinerad, det gäller inte för diakonerna. Jag vet inte hur många av årets diakonkandidater som har tjänst, hoppas det är många, men det brukar det inte vara.
Det finns församlingar som satsar på diakoner, det känns hoppfullt. Min önskan är att fler ska följa efter, för frågan är vad Gud menar med att kalla så många diakoner?