Release av Diakonins månad 2012 – Brobygge – om solidaritet mellan generationer

Är just hemkommen från releasen av Diakonins månad som gick av stapeln idag i Andreaskyrkan på söder i Stockholm. Det var en mycket inspirerande och givande samling där bland andra Sten-Gunnar Hedin och Johan Arenius medverkade och Staffan Skarrie framförde sin egen skrivna sång – När som livet smalnar av (som också finns med i häftet). Rubriken på materialet i år är Brobygge – om solidaritet mellan generationer. Diakonins månad är i september med start söndagen den 2 september, då kyrkoårets texter handlar om Medmänniskan. Temat kan självklart användas hela året. Inspirationsmaterialet kommer att skickas ut till pastorer och diakoner i tjänst i Gemensam Framtid. Materialet finns också att laddas ner på www.skr.org Inspirationshäftet är fyllt av härliga bilder och lättillgängliga texter.

Marie Lindholm, diakonisekreterare