Alldeles vanligt diakonalt arbete

Hur ser det diakonala arbetet ut i det sammanhang där du finns? Kanske soppluncher, besök hos gamla, stödgrupper av olika slag? Diakonalt arbete kan vara så mycket olika och det är så viktigt!

Men jag skulle vilja lyfta fram det diakonala arbete som vi, enligt min erfarenhet, ofta glömmer bort. Och väldigt ofta är det ett av de större diakonala insatser församlingarna gör.

Har du kommit på vad jag tänker på?
Jo, jag tänker på församlingens barn och ungdomsarbete. Kanske är det scouting, barnkör, tonårsarbete eller något annat. Varje vecka samlas många ledare i vårt land för att göra sig redo att ta emot barn och unga. Och det är så viktigt! Att skapa miljöer där barn blir sedda, uppmuntrade och älskade! Det är diakonalt arbete!

Så nästa gång ni pratar om diakonalt arbete, glöm inte att lyfta det som görs bland barnen. Och glöm inte att uppmuntra de ledare som ger av sin tid. De är fantastiska!