Kylskåpsmagnet med budskap.

Kylskåpsmagnet med budskap.

På vårt kylskåp sitter en magnet med orden ”Vänner är Guds sätt att se efter varandra.”En söt magnet har jag tänkt, lite naiv kanske. Men idag visade det sig att det enkla just kan vara det mest befriande.

Med endast raden ”blanka ark” som överskrift och sången ”Du ska få en dag i morgon” snurrande i mitt huvud försökte jag komma på något riktigt bra blogginlägg. Det var helt stopp. Stora krav och höga ambitioner leder inte alltid till kreativitet.

Sitter och stirrar på den blinkande markören och så plötsligt ringer telefonen. Det är en god vän som bara vill höra hur det är. Det är så gott att få prata med en riktigt god vän. Mitt i samtalet plingar det till i mobiltelefonen, jag har fått ett mejl. Efter avslutat samtal tittar jag efter och upptäcker en hälsning från ytterligare en vän. Förundrad över dessa tillsynes små händelser, vänds min morgon och upplevs mycket mer ljus och hoppfull än den började. Får till och med ett uppslag till ett blogginlägg. Vi angår varandra vi hänger ihop. Vi är skapade för relation. Du angår mig. Det har hänt förut att jag fått hälsningar från vår skapare genom andra människor, ibland helt okända. Och förhoppningsvis har jag själv varit budbärare någon gång. Så sluta aldrig bry dig om din nästa, det behöver inte vara så krångligt, det enkla är många gånger det bästa.

 

 

Anneli D Morken

Diakon tillförfogande ;-)

 

 

  • Marie Lindholm

    Tack för värmande ord, ja det är i det lilla som det stora sker.