Träning!

Så här i början av det nya året är det nog många av oss som tänker att nu är det dags att ta tag i saker och ting. Det här året ska bli året då jag tränar. Kanske går till gymmet, börjar på zumba, simmar… För att komma i god fysisk form så behöver träningen vara regelbunden, och någorlunda ofta. Och i början brukar det gå ganska bra, men sen… Skälen och ursäkterna tornar upp sig och resultatet blir ofta att träningen uteblir.

Kanske är det bara jag som känner igen mig i det här!?
Hur som helst så tror jag att det finns en annan del av oss själva som vi också behöver träna men som vi är ännu sämre på att komma igång med. Jag tänker på vår självkänsla!
Självkänslan finns inte där av sig själv och det är så lätt att den försvinner nästan helt. Därför behöver vi träna. Vi behöver säga åt oss själva att vi är bra, vi behöver fundera på vilka goda egenskaper vi har använt just idag. Och vi behöver våga vara stolta över det vi gör!När tränade du sist?

Jag arbetar mycket med tonåringar i min tjänst som ungdomsdiakon. Och just detta att träna självkänsla försöker jag plocka in på många olika sätt i arbetet. Det blir så lätt så att budskapet om att ”Gud älskar dig” går att förstå utifrån andra, men själv är det svårt att ta till sig. Då kan min roll som ledare få bli att vara tränare. En tränare som peppar och ser goda sidor. En tränare som ger redskap för att själv träna självkänsla.


Sef 3:17
Herren, din Gud, bor hos dig,
hjälten och räddaren.
Han jublar av glädje över dig
i sin översvallande kärlek.

// Maria Melin, ungdomsdiakon i Tierps missionsförsamling