Vatten som ger liv

Jesus är det levande vattnet, det vatten som ger liv!

Vattnet är en viktig del i våra liv. Vi behöver och använder det dagligen. Ofta utan att vi tänker på det. Vi tvättar oss rena, vi släcker vår törst, osv. Vi klarar oss inte utan vatten!

Kanske är det därför som vattnet har blivit en så användbar symbol för oss! Vi klarar oss inte utan vatten och vi klarar oss inte utan Gud.

Vattnet hjälper oss att bli rena och det hjälper oss att växa. Det hjälper oss som privatpersoner, som kristna och som församlingar.
Nästa helg ska ännu en av vattnets betydelser bli tydliga i den föramling där jag arbetar. Då ska fyra tonåringar döpas och några ska också bekräfta sitt barndop. Då får vattnet återigen en större betydelse. Självklart är betydelsen störst för dem som har tagit beslutet att döpas in i Kristus, men jag tror att en sådan händelse också ger kraft och näring till församlingen.

Vi står i en ny tid för vår kyrka. Gemensam Framtid letar sina former. Vi vet grunden, men hur ska vi förmedla den?Och mitt i allt det så tänker jag att det är ju det jag kommer att vara med om nästa helg som är det viktiga. Att få se hur vattnet kan förändra och ge kraft. Att unga människor vill leva ett liv tillsammans med Kristus. Det kommer alltid att vara relevant. Vi behöver vattnet, vi behöver Kristus!

// Maria Melin