Kan en Diakon ta semester?

Två dagar innan jag gick på semester pratade jag i telefon med en kille, vi kan kalla honom Philip. Philip är cirka 20 år och så där härligt radikalt kristen som man kan vara i den åldern. Det är en kille jag är glad att ha i min närhet. När Philip hade avhandlat sitt ärende sa jag bara i förbifarten att nu skulle jag gå på semester. Då säger han med sin uppriktiga ärlighet ”Kan en Diakon ta semester, det trodde jag inte.” Jag går i försvar och säger, ”Självklart kan en Diakon ta semester, det är viktigt med en längre ledighet, ja faktiskt nödvändigt.” För att förtydliga mig riktigt drog jag till med att t.o.m. Jesus drog sig undan ibland.
Ändå har Philips fråga följt mig i sommar. ”Kan en Diakon ta semester?” Fortfarande ser jag det som viktigt och nödvändigt med en längre ledighet, men…
- Kan man ta semester från att vara Kristen?
- Kan man ta semester från att vara Medmänniska?
Givetvis kan man inte det! Vet inte om Philip tänkte så, men att vara Kristen, Medmänniska eller Diakon gäller väl för alltid.Att det är sommar gör väl ingen skillnad?

Lena Hilding-Carlsson
Diakon i Älmhults Missionsförsamling som just nu har semester….